Glazen puien en afscheidingswanden

Met glazen pui of afscheidingswand breng je veel daglicht naar binnen. Dat geeft je interieur een open en luxe uitstraling. Er zijn verschillende opties: een schuifpui, een draai- of vouwpui, of een scheidingswand. Voor buiten of binnen, en voor thuis of kantoor. We vertellen je hieronder over de opties.

Glazen puien

Met glazen puien breng je buiten naar binnen. Of creëer je binnen een open sfeer. Want glaspuien staan ook mooi binnenshuis, bijvoorbeeld in een winkelcentrum of kantoor. Dat geeft een mooi ruimtelijk effect. Glazen puien in de buitengevel maken we meestal van isolatieglas, zodat je in de winter de warmte vasthoudt. Glazen puien kun je mooi combineren met een schuifpui of schuifwand, openslaande of harmonicadeuren. Van glas natuurlijk.

Aluminium pui met deur.
Aluminium pui met deur.

Glazen scheidingswanden

Met glaswanden creëer je zowel binnen als buiten een fijne sfeer. Op een balkon of rondom een terras of veranda geven scheidingswanden van glas bijvoorbeeld veel beschutting en bescherming tegen wind of kou, en tegelijkertijd het gevoel van buitenzijn. Ook binnenshuis kom je scheidingswanden tegen, voornamelijk op kantoren. Die creëren een lichte en open werksfeer.

Glazen scheidingswand bovenaan trap en rond balustrade.
Glazen scheidingswand bovenaan trap en rond balustrade.

Glazen afscheidingswand woonkamer

Een glazen afscheidingswand in de woonkamer zie je steeds vaker. Van vloer tot plafond, over de hele breedte van de woonkamer, of verdeeld in kleinere ramen met bijvoorbeeld matzwarte randen. Een glaswand in de woonkamer kan ook bestaan uit openslaande deuren of schuifdeuren. Een ideale oplossing voor bijvoorbeeld een smalle woonkamer. Maar ook in een ruime woonkamer zorgt een glaswand voor veel licht en een open sfeer.

Aluminium glaswand (boven) met aluminium taatsdeuren (onder).
Aluminium glaswand (boven) met aluminium taatsdeuren (onder).

Glaswand overkapping

Ook als het waait of fris is, wil je genieten van je tuin, dakterras of veranda. Een glaswand voor een overkapping is daarom ideaal: je zit warm, beschut en toch buiten. En als je kiest voor een goed geïsoleerde glaswand, houd je onder de overkapping nog meer warmte vast.

Glazen kantoorwanden

Glazen kantoorwanden creëren een moderne, lichte en open werksfeer. Met een glaswand verdeel je het kantoor eenvoudig in kleinere werkplekken. Bijkomend voordeel is dat een glazen scheidingswand geluid dempt: je hebt dus het visuele effect van een open kantoor, maar er is minder geluid dan in een kantoortuin. Dat zorgt voor een productieve werkomgeving.

Aluminium glaswand voor kantoor, of voor de bedrijfskantine.
Aluminium glaswand voor kantoor, of voor de bedrijfskantine.

Glaswand badkamer

Met een douchewand of douchedeur van glas geef je de badkamer een licht en ruimtelijk effect. Bovendien is een glaswand in de badkamer een stuk makkelijker schoon te maken dan een kunststof douchedeur of -wand. Een badkamerglaswand is bovendien beschikbaar in verschillende gradaties van transparantie.

Lees meer over glazen douchewanden en -deuren

Hardglas scheidingswand met deur bij indoor zwembad.
Hardglas scheidingswand met deur bij indoor zwembad.

Glaswand buiten

Een glaswand buiten laten plaatsen is ideaal voor bijvoorbeeld een tuinhuis, veranda of overkapping. Glas in de tuin zien we dan ook steeds vaker. Zo zorgt een glazen schuifpui of glaswand rondom een terras voor beschutting en licht tegelijk. Een glaswand in je tuinhuis of veranda maakt de tuin modern en stijlvol.

Aluminium vouwwand (harmonicadeuren).
Aluminium vouwwand (harmonicadeuren).

Ook een glazen pui of glaswand laten plaatsen?

Multiglas is actief in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Wil je meer weten over de mogelijkheden of geheel vrijblijvend een offerte ontvangen? Bel 0252-22 19 10 of vul het formulier hieronder in en onze adviseurs nemen contact met je op:Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.

Multiglas is al meer dan 25 jaar vakkundig installateur van alle soorten glas. We staan voor je klaar als het gaat om:
  • Dubbelglas, HR++ glas
  • Triple glas, vacuümglas
  • Figuur- en monumentenglas
  • Gelaagd/gehard veiligheidsglas
  • Glazen deuren en puien
  • Douchewanden en -deuren
  • Spiegels en spiegelwanden
  • Glazen keukenachterwand
  • Glas in lood en meer
Vragen? Neem contact op:
Of vraag vrijblijvend een offerte aan:
Offerte aanvragen
Kijk bij ons broertje Ambra Kozijnen voor kunststof en aluminium kozijnen, deuren en schuifpuien, raamdecoratie en horren.
Bekijk website