Glashandel en glaszetter Leiden: glas op maat

Multiglas is een bekende glashandel in Leiden. We zijn gespecialiseerd in het maken en plaatsen van zowel standaard beglazing als glas op maat voor bedrijven, aannemers en particulieren. Of het nu gaat om het vervangen van glas in lood, een ruitje in de deur, een glazen tafelblad of monumentenglas: onze glaszetter in Leiden geeft altijd een op maat gesneden advies. Letterlijk en figuurlijk.

Vraag meteen vrijblijvend een offerte aan

 • Reparatie van glasbreuk
 • Vervangen van lekke ruiten
 • Dubbelglas, HR++, triple glas
 • Vacuümglas
 • Plisségordijnen tussen dubbelglas
 • Alle soorten glas op maat
 • Spiegels op maat
 • Veiligheidsglas
 • Douchewand of -deur op maat
 • Glazen binnen- en buitendeuren
 • Glaswanden en glazen puien
 • Spiegelwanden
 • Glazen balustrades
 • Glazen windschermen

Wil je meer weten over de mogelijkheden of geheel vrijblijvend een offerte ontvangen? Bel 0252-22 19 10 of vul het formulier hieronder in en onze adviseurs nemen contact met je op:


Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.

Hier plaatst onze glaszetter in Leiden dubbelglas.
Een glaszetter van Multiglas herken je aan oog voor detail (en aan het Multiglas-rode shirt).

Glashandel Leiden

Onze werkplaats staat in Sassenheim, maar ook daarbuiten is Multiglas een bekende glashandel. Geen straatje in Leiden en de Duin- en Bollenstreek of bijvoorbeeld Hoofddorp en Nieuw-Vennep is dan ook onbekend voor onze glaszetters. Met 30 jaar ervaring, goede service en vakkundige werkwijze is Multiglas een vertrouwd adres voor zowel particuliere als zakelijke klanten en aannemers.

Glaszetter Leiden

Als glaszetter in Leiden plaatsen en installeren we alle soorten glas: figuurglas, veiligheidsglas, matglas en dubbelglas. Leiden kenmerkt zich natuurlijk door de prachtige monumentale panden. Naast glas in lood (op maat) leveren en plaatsen we daarvoor speciaal monumentenglas. Dit is dubbelglas met ‘imperfecties’, zoals trekstrepen en luchtbellen. Zo heb je een moderne isolatie en authentieke uitstraling ineen. En omdat het glas extra dun is, hoeven de originele kozijnen vaak niet aangepast te worden.

Glasbedrijf Leiden: altijd alles netjes geplaatst en keurig afgewerkt.
Netjes geplaatst en keurig afgewerkt.

Glas Leiden

Multiglas levert en plaatst veel soorten glas in Leiden en daarbuiten. Denk aan dubbelglas (HR++), triple isolatieglas (HR+++), glas in lood, monumentenglas, mat-, figuur- en gehard glas. We maken ook facetgeslepen glas, met zo’n mooie schuin aflopende rand, bijvoorbeeld voor in een deur of spiegel. Spiegels maken we trouwens ook. Op maat en in welke vorm, afmeting en afwerking je maar wil.

Lees meer over de verschillende soorten glas

Glaszetter Leiden: gezandstraald dubbelglas met huisnummer.
Gezandstraald dubbelglas met huisnummer.
Glas in lood Leiden: originele glas in lood, nu tussen dubbelglas.
Originele glas in lood, nu tussen dubbelglas.

Glas in lood Leiden

In een jaren 30-woning, kerk of herenhuis hoort natuurlijk glas in lood. Leiden is rijk aan zulke prachtige oude panden, en om daarvan de authentieke en originele uitstraling te behouden is het soms nodig om het glas in lood te vervangen. Als het bijvoorbeeld breekt, of als je de isolatie wilt verbeteren. Daarom leveren we glas in lood op maat, als traditioneel enkelglas, maar ook in dubbelglas. Het glas in lood is dan aan beide kanten voorzien van enkelglas, waardoor je driedubbelglas krijgt. Daarnaast kun je bij ons ook een glas in lood raamhanger laten maken, een uitkomst voor huizen die niet geschikt zijn voor glas in lood.

Lees meer over glas in lood

Glas op maat Leiden

Kozijnen, deuren en tafels hebben allemaal andere maten. Dan is glas op maat een uitkomst. Bij Multiglas kun je een passende glasplaat op maat bestellen, in welke vorm, maat en kleur je maar wil. We snijden en slijpen het glas altijd nauwkeurig, zodat de plaat precies past. Op een koffie- of eettafel, bijvoorbeeld, in een deur, als douchewand, spiegel of glasplaat achter het fornuis.

Lees meer over glas op maat

Glas op maat Leiden: getoogde glaswand van hardglas.
Glas op maat: getoogde glaswand van gehard glas.
Glashandel Leiden: grote dubbel glas ruiten plaatsen we met een kraan.
Grote ruiten plaatsen we met een kraan.

Dubbel glas Leiden

De kosten van dubbelglas (HR++) verdien je op termijn altijd terug. Het brengt de energierekening namelijk flink omlaag. Hoeveel precies? Dat hangt af van de dikte van het dubbelglas. En van je kozijn. Want dubbelglas is er in verschillende diktes: de twee (of drie) glasplaten worden op hun plaats gehouden door een aluminium afstandshouder. Hoe breder die is, des te beter het glas isoleert. Omdat niet ieder kozijn evenveel ruimte heeft, passen we de dikte van het dubbelglas altijd aan het kozijn aan. Ook goed om te weten: ons dubbelglas heeft altijd 10 jaar garantie en een levensduur van zo’n 20 jaar of langer.

Op zoek naar een glashandel in Leiden?

We leveren nog veel meer soorten glas dan we hierboven noemen. Daarom kun je het beste even de tijd nemen om de verschillende soorten glas te bekijken en de mogelijkheden met ons bespreken. Bel 0252-22 19 10 of vul het contactformulier in voor een vrijblijvend advies op maat:


Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.

Multiglas is al meer dan 25 jaar vakkundig installateur van alle soorten glas. We staan voor je klaar als het gaat om:
 • Dubbelglas, HR++ glas
 • Triple glas, vacuümglas
 • Figuur- en monumentenglas
 • Gelaagd/gehard veiligheidsglas
 • Glazen deuren en puien
 • Douchewanden en -deuren
 • Spiegels en spiegelwanden
 • Glazen keukenachterwand
 • Glas in lood en meer
Vragen? Neem contact op:
Of vraag vrijblijvend een offerte aan:
Offerte aanvragen
Kijk bij ons broertje Ambra Kozijnen voor kunststof en aluminium kozijnen, deuren en schuifpuien, raamdecoratie en horren.
Bekijk website