Monumentenglas en monumentale beglazing

Bij een jaren 30-huis of ouder horen natuurlijk stijlvolle ramen. Met monumentenglas behoud je de klassieke uitstraling van toen, maar met de isolatiewaarde van nu. Ook kun je glas in lood in dubbelglas laten plaatsen: met twee glasplaten verbeter je de isolatiewaarde van dit type monumentale beglazing. Bij oudere huizen zie je vaak facetgeslepen glas in de binnendeuren. Of gebogen glas, dat net als art deco hip was in de jaren 20.

Tip: subsidie verduurzamen monumenten

Per 1 januari 2024 zijn de subsidie-eisen voor het verduurzamen van monumenten versoepeld. Je komt nu ook in aanmerking voor subsidie bij isolerende maatregelen met een hogere U-waarde. Je leest er hier meer over: ISDE subsidie dubbelglas.

Monumentenglas

Monumenten met dubbelglas zonder verlies van de klassieke uitstraling? Dat kan met monumentenglas, een speciale vorm van dubbelglas. Dit glas is dunner dan gewoon dubbelglas, waardoor het niet nodig is om de kozijnen aan te passen. Ook zitten in het glas de zogenaamde trekstrepen en luchtbellen. Deze geven monumentenglas een authentieke uitstraling, zonder dat dit ten koste gaat van isolatie. Monumentenglas is ook leverbaar als gebogen glas en HR-glas.

Lees meer over dubbelglas, triple glas en HR-glas.

Twee glaszetters van Multiglas plaatsen de glaslatten van een nieuwe ruit in een klassieke erker. Dankzij de geringe dikte past monumentenglas in de bestaande kozijnen.
Dankzij de geringe dikte past monumentenglas in de bestaande kozijnen.

Nieuw: vacuümglas als monumentenglas

Voor monumentale woningen en beschermde stads- en dorpsgezichten gelden strenge eisen. Zo mag je wel monumentenglas installeren, maar geen regulier dubbelglas. Laat staan triple glas. Steeds vaker is ook vacuümglas toegestaan: nog dunner dan monumentenglas en met nog betere isolatie dan triple glas.

Lees meer over vacuümglas.

Glas in lood

Een glas-in-looddeur als entree van je jaren 30-woning staat stijlvol en authentiek, maar houdt niet veel warmte vast. Met glas in lood dubbelglas zit het glas in lood tussen twee glasplaten in, waardoor het de isolatiewaarde van normaal isolatieglas heeft.

Glas in lood repareren we en plaatsen we desgewenst tussen dubbelglas
Glas in lood repareren we en plaatsen we desgewenst tussen dubbelglas.
Glas in lood bovenlicht tussen dubbel glas
Glas in lood bovenlicht tussen dubbel glas.

Art deco en art nouveau

Je kunt een origineel glas-in-loodraam laten plaatsen, maar ook een nieuw laten maken, in verschillende stijlen. Bijvoorbeeld het art deco glas in lood uit de jaren 20 en 30, dat zich kenmerkt door strakke en geometrische patronen en vormen. Of art nouveau glas in lood, met veel golvende lijnen. Glas in lood patronen in art deco of art nouveau kun je nog steeds bestellen, ook als dubbelglas.

Lees meer over glas in lood.

De glaszetter plaatst voorzetramen voor het glas in lood voor betere isolatie.
Is glas in lood tussen dubbelglas geen optie? Dan kunnen we ook voorzetramen plaatsen voor betere isolatie.

Facetgeslepen glas

Behalve glas in lood kom je in oudere huizen ook vaak facetgeslepen glas tegen: geslepen glas met een aflopende rand. Bij ons kun je facetgeslepen glas op maat laten maken, zodat je authentieke uitstraling van bijvoorbeeld een voordeur of binnendeur behoudt. Maak vrijblijvend een afspraak en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden van geslepen glas voor deuren.

Vraag meteen vrijblijvend een offerte aan

Multiglas is actief in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Hoofddorp en Nieuw-Vennep. We helpen je graag om een klassieke uitstraling te combineren met een eigentijdse isolatiewaarde. Wil je meer weten over de mogelijkheden of geheel vrijblijvend een offerte ontvangen? Bel 0252-22 19 10 of vul het formulier hieronder in en onze adviseurs nemen contact met je op:Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.

Klassieke tussendeuren met glas in lood op maat.
Klassieke tussendeuren met glas in lood op maat.
Multiglas is al meer dan 25 jaar vakkundig installateur van alle soorten glas. We staan voor je klaar als het gaat om:
  • Dubbelglas, HR++ glas
  • Triple glas, vacuümglas
  • Figuur- en monumentenglas
  • Gelaagd/gehard veiligheidsglas
  • Glazen deuren en puien
  • Douchewanden en -deuren
  • Spiegels en spiegelwanden
  • Glazen keukenachterwand
  • Glas in lood en meer
Vragen? Neem contact op:
Of vraag vrijblijvend een offerte aan:
Offerte aanvragen
Kijk bij ons broertje Ambra Kozijnen voor kunststof en aluminium kozijnen, deuren en schuifpuien, raamdecoratie en horren.
Bekijk website