Glas in lood

Niet alleen in kerken, maar ook in jaren 30-woningen, oude boerderijen en herenhuizen kom je nog veel glas in lood tegen. Het geeft een huis veel sfeer en karakter. Al werd het vroeger niet om die reden gebruikt: het was in die tijd nog niet mogelijk om een raam uit één stuk glas te maken. Daarom werden er kleine stukken glas aan elkaar vast gemaakt met lood. Tegenwoordig is dat natuurlijk allang niet meer nodig, maar in veel oude huizen zou het een stijlbreuk zijn om het glas in lood te vervangen door standaard dubbelglas. Gelukkig hoeft dat ook niet, want glas in lood kun je gewoon tussen dubbelglas laten plaatsen. Je leest hieronder alle mogelijkheden.

Glas in lood ramen

Glas-in-loodramen geven een karakteristieke uitstraling. Maar naast traditionele ontwerpen zijn er ook glas-in-loodramen met een modern design. Bijvoorbeeld in art nouveau of art deco, met strakke of juist weelderige vormen en in felle of juist zachtere kleurcombinaties. Met deze verschillende stijlen en patronen kun je glas-in-loodramen helemaal afstemmen op de stijl van je huis en interieur. En zo dus ook voormalige glas-in-loodramen terugplaatsen als die ooit zijn verwijderd.

Tulpen van gekleurd figuurglas in glas in lood.
Tulpen van gekleurd figuurglas in glas in lood.
Glas in lood tussen dubbelglas.

Glas in lood deur

Glas in lood plaatsen in buiten- of binnendeuren kan op allerlei manieren met verschillende kleuren, patronen en stijlen. Kies voor een klassieke jaren 30-glas-in-looddeur of juist voor een modernere uitstraling. Transparant of semi-transparant, of voorzien van dubbelglas voor extra veiligheid en isolatie. Je stelt zelf de glas-in-looddeur van je dromen samen, of het nu gaat om een inbraakwerende voordeur of om speciale binnendeuren zoals schuif- of draaideuren.

Tussendeuren met maatwerk glas in lood.
Tussendeuren met maatwerk glas in lood.
Multiglas is al meer dan 25 jaar vakkundig installateur van alle soorten glas. We staan voor je klaar als het gaat om:
  • Dubbelglas, HR++ glas
  • Triple glas, vacuümglas
  • Figuur- en monumentenglas
  • Gelaagd/gehard veiligheidsglas
  • Glazen deuren en puien
  • Douchewanden en -deuren
  • Spiegels en spiegelwanden
  • Glazen keukenachterwand
  • Glas in lood en meer
Vragen? Neem contact op:
Of vraag vrijblijvend een offerte aan:
Offerte aanvragen
Kijk bij ons broertje Ambra Kozijnen voor kunststof en aluminium kozijnen, deuren en schuifpuien, raamdecoratie en horren.
Bekijk website