Glazen achterwand fornuis

Weleens gedacht aan een glasplaat in de keuken, achter het fornuis? Meestal zie je tegels op de muur achter het aanrecht. Maar wil je echt iets bijzonders maken van je keuken? Kies dan voor een moderne glazen achterwand. Hieronder lees je er meer over.

Achterwand keuken glas

Een glazen achterwand in de keuken is gemakkelijk schoon te maken en staat modern en stijlvol. Omdat een glazen wand in tegenstelling tot tegels geen voegen heeft, oogt het geheel veel rustiger en strakker. De glasplaat beschermt bovendien de muur achter je aanrecht. Een achterwand of glasplaat voor de keuken is beschikbaar in veel verschillende RAL-kleuren. Hiervoor gebruiken we speciale lak, die we op de achterkant van de glasplaat aanbrengen.

Glazen achterwand in Multiglas-rood, maar elke kleur is mogelijk.
Glazen achterwand in Multiglas-rood, maar elke kleur is mogelijk. Inclusief gaten voor stopcontact (bij kraan links).

Glasplaat van extra helder glas

Glas is van zichzelf niet compleet doorzichtig: als je goed kijkt zie je dat het een heel klein beetje groenig is. Daarom gebruiken we voor een glazen achterwand in de keuken extra helder glas, zodat de kleur van de verf beter tot zijn recht komt. We raden gehard glas aan, dit is namelijk veel sterker dan standaardglas.

Lees meer over gehard glas

Glasplaat achter fornuis

Je kunt een glasplaat tegen de gehele keukenwand plaatsen of specifiek achter het fornuis. Met een glasplaat achter het fornuis bescherm je de muur tegen (vet)vlekken en het glas is gemakkelijk schoon te maken. Achter de kookplaat gebruiken we bij voorkeur gehard glas aangezien dit beter bestand is tegen hitte.

Uiteraard op maat

Of je nu kiest voor een glazen achterwand over de volle breedte van het aanrecht of alleen een glasplaat achter het fornuis: we maken hem helemaal op maat. Inclusief uitsparingen in het glas voor bijvoorbeeld het stopcontact of de afzuigkap. Zo’n achterwand moet je nauwkeurig inmeten en heel precies installeren. Want als het niet perfect past, zie je dat meteen. Het is daarom zaak dat je een ervaren glasprofessional inschakelt.

Glasplaat keuken bestellen?

Multiglas is actief in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Wil je meer weten over de mogelijkheden of geheel vrijblijvend een offerte ontvangen? Bel 0252-22 19 10 of vul het formulier hieronder in en onze adviseurs nemen contact met je op:Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.

Multiglas is al meer dan 25 jaar vakkundig installateur van alle soorten glas. We staan voor je klaar als het gaat om:
  • Dubbelglas, HR++ glas
  • Triple glas, vacuümglas
  • Figuur- en monumentenglas
  • Gelaagd/gehard veiligheidsglas
  • Glazen deuren en puien
  • Douchewanden en -deuren
  • Spiegels en spiegelwanden
  • Glazen keukenachterwand
  • Glas in lood en meer
Vragen? Neem contact op:
Of vraag vrijblijvend een offerte aan:
Offerte aanvragen
Kijk bij ons broertje Ambra Kozijnen voor kunststof en aluminium kozijnen, deuren en schuifpuien, raamdecoratie en horren.
Bekijk website