Gelaagd glas, gehard glas, veiligheidsglas

Wij zijn groot fan van glas. Maar er kleeft ook een nadeel aan: het is breekbaar en de scherven zijn vlijmscherp. Gelaagd glas (ook wel veiligheidsglas) en gehard glas lossen dit probleem elk op hun eigen manier op. Hieronder lees je alles over gelaagd en gehard glas.

Wat is gelaagd glas?

Bij gelaagd glas zijn twee of meer lagen glas aan elkaar geplakt met een transparant plastic folie. Wanneer het glas breekt, blijven de glasscherven hieraan vastkleven. Ook vangt het folie de energie op wanneer er iets tegen het glas stoot, wat de kans op breuken verkleint. Naast sterk en veilig is gelaagd glas geluiddempend en weert het de meeste soorten uv-straling.

Balustrade van gelaagd veiligheidsglas.
Balustrade van gelaagd veiligheidsglas.

Gelaagd glas snijden

Het folie maakt het moeilijk om gelaagd glas te snijden. Als gelaagd glas niet te dik is, kun je het glas snijden en vervolgens het folie laten smelten zodat het loslaat bij het snijvlak. Maar als het heel dik is, kan het alleen worden gezaagd met een speciale machine.

Gelaagd glas bestellen? Bel 0252-221910 of mail naar info@vandermeermultiglas.nl

Gehard glas

Gehard glas is vijf keer zo sterk als enkelglas en daarbij zeer stootvast. Dat komt door de speciale hittebehandeling waarbij we de glasplaat eerst extreem verhitten en daarna snel laten afkoelen. Hierdoor verandert de structuur van het glas, waardoor het heel moeilijk te breken is. Als het dan toch breekt, valt het meteen in heel kleine stukjes uiteen. Die stukjes zijn een stuk minder scherp en gevaarlijk dan grotere glasscherven. Omdat het glas zo sterk is, kun je hardglas moeilijk zelf op maat maken. Geen zorgen: bij ons kun je gehard glas op maat bestellen, zodat het altijd past.

Getoogde glaswand van gehard glas.
Getoogde glaswand van gehard glas.
Hardglazen schuifdeur.
Hardglazen schuifdeur.

Gehard glas snijden

Gehard glas ontleent zijn kracht aan een hittebehandeling. Daardoor valt het in heel kleine stukjes uiteen wanneer er spanning op komt te staan. Hardglas snijden is dus onmogelijk. Gehard glas op maat maken kan uitsluitend voorafgaand aan de hittebehandeling.

Hardglazen deuren

Hardglazen deuren geven veel veiligheid omdat het glas veel harder is en niet in scherpe punten kan breken. Wel zo’n fijn idee. Helemaal met kleine kinderen in huis. En ideaal voor schuifdeuren, glazen tussendeuren en andere glazen binnendeuren.

Lees meer over glazen deuren

Gehard glas bestellen? Bel 0252-221910 of mail naar info@vandermeermultiglas.nl

Hardglas scheidingswand met deur.
Hardglas scheidingswand met deur.

Wat is veiligheidsglas?

Veiligheidsglas is een andere naam voor gelaagd glas. Het bestaat uit minstens twee glaslagen, die bij elkaar worden gehouden door een folie. Dat maakt het glas veel sterker dan standaard glas, met genoeg glaslagen en folie is het zelfs kogelwerend. Breekt het glas toch? Dan houdt het folie de glasscherven op hun plek. Dat voorkomt snijwonden. Veiligheidsglas wordt daarom vaak geplaatst in schuifdeuren, wanden en ramen die tot de grond lopen. Veiligheidsglas bestellen is een goed idee voor een inbraakgevoelige woning of kantoorruimte. Dit glastype is namelijk zeer inbraakwerend. Bestel veiligheidsglas altijd op maat, zodat het perfect past.

Vraag meteen vrijblijvend een offerte aan

Of je het beste kunt kiezen voor gelaagd glas of gehard glas hangt af van de situatie. Wil je meer weten over de mogelijkheden of geheel vrijblijvend een offerte ontvangen? Bel 0252-22 19 10 of vul het formulier hieronder in en onze adviseurs nemen contact met je op. Multiglas is actief in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Hoofddorp en Nieuw-Vennep.Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.

Vide met balustrade van veiligheidsglas.
Vide met balustrade van veiligheidsglas.
Multiglas is al meer dan 25 jaar vakkundig installateur van alle soorten glas. We staan voor je klaar als het gaat om:
  • Dubbelglas, HR++ glas
  • Triple glas, vacuümglas
  • Figuur- en monumentenglas
  • Gelaagd/gehard veiligheidsglas
  • Glazen deuren en puien
  • Douchewanden en -deuren
  • Spiegels en spiegelwanden
  • Glazen keukenachterwand
  • Glas in lood en meer
Vragen? Neem contact op:
Of vraag vrijblijvend een offerte aan:
Offerte aanvragen
Kijk bij ons broertje Ambra Kozijnen voor kunststof en aluminium kozijnen, deuren en schuifpuien, raamdecoratie en horren.
Bekijk website