Raambekleding tussen dubbelglas

Dubbelglas bestaat uit twee glasplaten met ertussen een spouw. InBlindz® benut die ruimte tussen het glas optimaal door er zonwering in te monteren: jaloezieën (luxaflex), plissés of duplissés (dubbele plissés). Dat staat niet alleen strak, maar is ook hygiënisch en duurzaam. De spouw is namelijk volledig stofvrij. Glas met InBlindz® plaatsen we bovendien gewoon in je bestaande kozijnen, of die nu van hout, kunststof of aluminium zijn. En ze isoleren uitstekend.

InBlindz jaloezieën tussen het glas met handmatige bediening.
InBlindz jaloezieën tussen het glas met handmatige bediening.

InBlindz: oer-Nederlands vakwerk

InBlindz® is een Nederlands merk met ruim een kwart eeuw ervaring in het maken van dubbelglas. En daartussen plaatsen ze nu ook jaloezieën, plissés en dubbele plissés. Die laatste noemt het merk ook wel duplissés.

De bescherming die de glasplaten bieden, verlengt de levensduur van de raambekleding aanzienlijk. Bovendien bespaar je op stookkosten door de hoge isolatiewaarde, en hoef je nooit meer je gordijnen te wassen of jaloezieën af te stoffen. Ideaal voor iemand met een stofallergie, maar ook voor in ziekenhuizen en op kantoor. En met de vele keuzemogelijkheden stel je je InBlindz® helemaal zelf samen.

Jaloezieën tussen glas

Jaloezieën (ook wel bekend als luxaflex) passen perfect tussen twee glasplaten in. Ze komen daar zelfs nog beter tot hun recht, omdat ze smetteloos en stofvrij blijven. De jaloezieën van InBlindz® zijn al beschikbaar met lamellen vanaf 10 mm en te plaatsen in een extra slanke spouw van 16 mm. Daarmee is het glas inclusief jaloezie slechts 24 mm breed. En dat past in ieder bestaand kozijn.

InBlindz luxaflex in glas van hefschuifpui.
InBlindz jaloezieën in hefschuifpui.
InBlindz plissé raambekleding tussen glas.
InBlindz plissés in dubbelglas.

Andere raambekleding tussen glas

Plissés zijn geplooide gordijnen die als een harmonica openvouwen. Ze zijn beschikbaar in zowel lichtdoorlatende als verduisterende stof, in verschillende dieptematen en de kleuren wit, crème, zwart en antraciet. (Zwart en antraciet worden warm in de zon. Daarom zijn die kleuren alleen mogelijk in combinatie met gehard glas of extra buitenzonwering.) Duplissés zijn dubbele plissés met honingraatstructuur en verduisterende stof. Ideaal voor op de slaapkamer of in zorginstellingen.

InBlindz duplissés: hongingraat-plissé raamdecoratie tussen glas.
Stijlvolle zonwering met InBlindz duplissés: hongingraat-plisségordijnen tussen glas.

Met InBlindz keuze uit 12 bedieningssystemen

Naast het type raambekleding, de breedte en de kleur, bepaal je zelf de bedieningsmethode van je InBlindz®. Er zijn maar liefst twaalf verschillende systemen, waarbij je onder meer kiest tussen bedraad of draadloos, elektrisch, handmatig of met batterijen op zonne-energie.

InBlindz jaloezie in glas met zonnepaneel op kozijn.
Nieuw kunststof kozijn van Weru en InBlindz met zonnepaneel (rechtsboven).

InBlindz met zonnepaneel op kozijn

Bij Multiglas plaatsten we al verschillende InBlindz®-ruiten en onze ervaring leert dat de batterijbesturing veruit de voordeligste optie is. De batterijen worden namelijk opgeladen met een zonnepaneeltje dat we heel eenvoudig aan de buitenkant van je kozijn plaatsen. Deze optie is daarom niet alleen duurzaam, maar zorgt ook voor een snellere montage dan de andere InBlindz®-systemen. Er zijn namelijk geen kabels nodig en dus geen aanpassingen in de bestaande kozijnen.

InBlindz jaloezie in glas met zonnepaneel op kozijn.
Weru kunststof kozijn en InBlindz met zonnepaneel op vaste en draairaam (achter inzethor).

InBlindz met handmatige aansturing

Liever een InBlindz® met handmatige bediening? Doen we ook niet moeilijk over. Je kiest dan uit een schuifmagneet op het glas, een draaiknop bovenin, een kunststof stang (zoals bij een luxaflex) of een koord. Maar net wat je het handigst vindt.

Elektrische bediening van InBlindz.
Eenvoudige elektrische bediening.

InBlindz aangesloten op het lichtnet

Elektrisch is natuurlijk ook mogelijk. Bijvoorbeeld via een app op je telefoon of tablet, een touchpad op het kozijn, een afstandsbediening of wandschakelaar. Voor deze opties is wel bedrading in het kozijn nodig, dus houd rekening met meer werk voor de glaszetters en eventuele aanpassingen aan je bestaande kozijnen. We vertellen je graag persoonlijk meer over de mogelijkheden van InBlindz®.

Vraag meteen vrijblijvend een offerte aan

Multiglas is actief in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Wil je meer weten over de mogelijkheden of geheel vrijblijvend een offerte ontvangen? Bel 0252-22 19 10 of vul het formulier hieronder in en onze adviseurs nemen contact met je op:Google reCaptcha: ongeldige sitesleutel.

Multiglas is al meer dan 25 jaar vakkundig installateur van alle soorten glas. We staan voor je klaar als het gaat om:
  • Dubbelglas, HR++ glas
  • Triple glas, vacuümglas
  • Figuur- en monumentenglas
  • Gelaagd/gehard veiligheidsglas
  • Glazen deuren en puien
  • Douchewanden en -deuren
  • Spiegels en spiegelwanden
  • Glazen keukenachterwand
  • Glas in lood en meer
Vragen? Neem contact op:
Of vraag vrijblijvend een offerte aan:
Offerte aanvragen
Kijk bij ons broertje Ambra Kozijnen voor kunststof en aluminium kozijnen, deuren en schuifpuien, raamdecoratie en horren.
Bekijk website