Doors with glass or stained glass

Een deur met glas brengt licht, een ruimtelijk gevoel en karakter. Of het nu gaat om binnendeuren of de voordeur, om moderne of juist om traditionele deuren: wij plaatsen alle soorten glas in deuren. Volledig transparant, figuur- of matglas of met glas in lood. En zowel dubbel- als triple glas. Dus wil je het glas in je deur vervangen, bijvoorbeeld omdat er een bal doorheen is gegaan, het nog enkelglas is en je (drie)dubbel wilt, of vind je een ander glastype gewoon mooier? Hieronder lees je over de mogelijkheden voor een deur met glas. 

Hardglazen deuren

Hardglazen deuren zijn gemaakt van gehard glas. Ze zijn zowel geschikt voor binnen als buiten. Hardglas is tot vijf keer zo sterk als ongehard glas en daarmee zeer inbraakwerend. Breekt het toch, dan barst het in heel kleine stukjes. Dat voorkomt vervelende scherpe randen. Deuren van hardglas geven dan ook een veilig gevoel. We maken hardglazen deuren op maat, in welke stijl en afwerking je maar wil.

Lees meer over hardglazen deuren

Hardglazen schuifdeur met gezandstraalde banden.
Hardglazen schuifdeur met gezandstraalde banden.
Hardglazen deur van blank figuurglas.
Hardglazen deur van blank figuurglas.

Matglas of figuurglas voordeur

Figuurglas in de voordeur voorkomt inkijk en geeft een unieke uitstraling. Dit type glas is doorschijnend maar door figuren, ribbels, bobbels en motieven, kun je er niet doorheen kijken. Ook matglas geeft veel privacy. En doordat het wordt gezandstraald, kun je motieven in het glas laten maken. Bijvoorbeeld je huisnummer of een blanke rand rondom het glas. Uiteraard kun je matglas en (bijna alle soorten) figuurglas combineren met isolatieglas (HR++ en HR+++). We kijken graag met je mee welke soorten glas in je voordeur passen.

Voordeur met gezandstraald dubbelglas met huisnummer en blanke rand.
Gezandstraald dubbelglas met huisnummer en blanke rand.
Venster met tulpen van glas in lood.
Of misschien een voordeur met glas in lood zoals dit venster?

Binnendeuren met matglas of facetgeslepen glas

Glazen binnendeuren geven een doorkijk naar een andere kamer of ruimte. Dat kan licht en ruimtelijk ogen, maar ook rommelig. Bovendien tast het glas de privacy van de ruimte aan. Binnendeuren met matglas bieden dan uitkomst. Daarmee behoud je de lichtinval, maar voorkom je doorkijk. Wie wel transparant glas wil, kan ook kiezen voor een binnendeur met facetgeslepen glas. Dat is geslepen glas met aflopende randen. Dit zie je ook veel in oude spiegels. Je kunt het zelfs combineren: matglas met doorzichtige facetranden.

Glas in lood deur (jaren 30)

Nog niet eens zo heel lang geleden was het niet mogelijk om uit één stuk glas een volledig raam te maken. Daarom werden er kleine stukken glas aan elkaar vastgemaakt met lood. Dat is allang niet meer nodig, en heeft ook de bekende nadelen, maar glas in lood blijft zijn waarde behouden. Een glas-in-looddeur geeft een huis namelijk veel sfeer en karakter. Heb jij zo’n mooie jaren 30-deur en wil je een glas-in-loodruitje vervangen? Of wil je ergens glas in lood in laten plaatsen? We regelen het graag voor je.

Lees meer over glas in lood

Tussendeuren met glas in lood op maat.
Tussendeuren met glas in lood op maat.

Meer weten?

Neem contact op, dan bespreken we de mogelijkheden. Geheel vrijblijvend natuurlijk.

Multiglas has been a professional installer of all types of glass for more than 25 years. We are there for you when it comes to:
  • Double glazing, HR++ glass, triple glazing
  • Figure and monument glass
  • Laminated/tempered safety glass
  • Glass doors and facades
  • Shower walls and doors
  • Mirrors and mirror walls
  • Glass kitchen back wall
  • Stained glass and more
Questions? Contact us:
Or request a quote without obligation:
Request quote
Check out our brother Ambra Frames for plastic and aluminum frames, doors and sliding doors, window decoration and insect screens.
Visit website