Custom glass plates

Lang niet al het fabrieksglas past perfect op je salon- of eettafel. Of als glasplaat in de koelkast, in je deurposten, wanden of serre. In zulke gevallen is glas op maat een uitkomst. Een passende glasplaat op maat bestellen kan bij ons in veel verschillende vormen, maten en kleuren. We snijden en slijpen een glasplaat efficiënt en nauwkeurig, zodat ie precies past. Nu vraag je je misschien af welke soorten glasplaten er zijn en waar je op moet letten. Dat leggen we hieronder aan je uit.

Spiegel op maat

Op zoek naar het perfecte formaat spiegel, bijvoorbeeld voor in de badkamer of een klassieke lijst? Bij ons kun je een spiegel op maat laten maken. Je bepaalt zelf het soort spiegelglas (neutraal, brons, doorkijk), het model (rond, vierkant, met een toog), de afmetingen en de dikte van het glas. Ook beslis je over de rand- en hoekafwerking Dat kunnen we bijvoorbeeld polijsten of schuin laten aflopen (facetslijpen).

Lees meer over spiegels en spiegelwanden

Glasplaat tafel

Met een glasplaat op tafel bescherm je het tafelblad en geef je je interieur een nieuwe uitstraling. Of je tafel nu rond, rechthoekig of vierkant is, we kunnen voor iedere tafel een glasplaat op maat maken. Uiteraard van gehard veiligheidsglas en platpolygeslepen, zonder scherpe hoeken en randen. Bovendien is een tafelglasplaat van Multiglas beschikbaar in veel verschillende dikten en uitstralingen: transparant, semitransparant of gekleurd, hoogglans of gematteerd. Wat je maar wilt.

Lees meer over glas voor tafels

Vide met hardglas balustrade op maat.
Vide met hardglas balustrade op maat.

Gehard glas op maat

Gehard glas, ook wel hardglas, is tot vijf keer zo sterk als ongehard glas en daarmee heel inbraakwerend. En als het dan toch breekt, barst het in heel kleine stukjes, zonder scherpe randen. Dat voorkomt vervelende snijwonden en maakt gehard glas ideaal voor douchedeuren en -wanden, tafelbladen, keukens, bushokjes en winkelschappen. Hardglas op maat is bij ons verkrijgbaar in verschillende kleuren, dikten en hoekafwerkingen.

Lees meer over gehard glas

Veiligheidsglas op maat

Veiligheidsglas wordt ook wel gelaagd glas genoemd: met folies worden de glaslagen op hun plek gehouden, ook wanneer het glas breekt. Dat voorkomt scherpe punten en randen van glasscherven. Veiligheidsglas op maat wordt daarom vaak gebruikt voor schuifdeuren en ramen die tot de grond lopen. Maar het wordt ook steeds vaker gebruikt voor gewone ramen en deuren. Zeker met kleine kinderen is veiligheidsglas het overwegen waard.

Lees meer over veiligheidsglas

Gecoat hardglas panelen op maat bij schuifdeur.
Gecoat hardglas panelen op maat bij schuifdeur.
Hardglas schuifdeur met gezandstraalde banden voor privacy.
Hardglas schuifdeur met gezandstraalde banden voor privacy.

Glazen deur op maat

Industriële deuren, ensuite- of pendeldeuren: glazen deuren zijn modern, stijlvol en geven veel ruimte en daglicht in huis. Niet gek dus, dat je ze steeds vaker ziet. Een glazen deur op maat maken we van gehard glas, in welke uitvoering je maar wil. Bijvoorbeeld met blank glas, anti-kalkcoating, melkglas, crepi of gekleurd glas.

Lees meer over glazen deuren

Hardglas scheidingswand met deur op maat.
Hardglas scheidingswand met deur.

Glazen douchewand op maat

Een glazen douchewand op maat kun je bestellen in verschillende kleuren en dikten. Voor douchewanden en -deuren werken we altijd met gehard glas. Er wordt voor douchewanden in een profiel ook wel gebruikgemaakt van veiligheidsglas (gelaagd glas). Maar aangezien het folie in veiligheidsglas niet bestand is tegen vocht, heeft dat niet onze voorkeur.

Lees meer over douchewanden en -deuren

Glasplaat keuken op maat

Nieuwe keuken, of zojuist de muur achter je fornuis opnieuw geverfd? Dan wil je natuurlijk dat die mooi blijft. Met een glasplaat achter het fornuis bescherm je de achterwand en geef je je keuken tegelijkertijd een frisse, moderne uitstraling. Je kunt ook kiezen voor een glazen achterwand achter het gehele keukenblad.

Lees meer over glazen achterwand keuken en fornuis

Glazen achterwand op maat, hier in Multiglas-rood.
Glazen achterwand in Multiglas-rood, maar elke kleur is mogelijk. Inclusief gaten voor stopcontact (bij kraan links).

Melkglas op maat

Niet transparant, wel lichtdoorlatend: melkglas is ideaal voor onder meer glazen wanden, voordeuren, douchedeuren, balkons, scheidingswanden of kastdeurtjes. Melkglas op maat is er in verschillende uitvoeringen. Je bepaalt zelf de mate van doorzichtigheid en het glastype: van veiligheidsglas tot enkelglas.

Lees meer over andere soorten glas

Kunststof glasplaten op maat

Kunststof glasplaten laten licht door en zijn aan beide kanten voorzien van een speciale uv-coating. Ze zijn gemaakt van polycarbonaat. Dat is niet alleen lichter dan glas, maar ook 250 keer sterker. Hierdoor breken kunststof glasplaten niet bij storm, hagel of vorst. Dit maakt een glasplaat op maat geschikt voor bijvoorbeeld een glazen overkapping, lichtdoorlatende veranda, carport of serre. Voor een goede isolatie raden we kanaalplaten aan: polycarbonaatplaten die net als dubbelglas ruimte hebben tussen de binnen- en buitenkant.

Glas op maat bestellen?

Glas op maat snijden we gewoon waar je bij staat. Maar het is handiger als we het bij je thuis afleveren.

Multiglas has been a professional installer of all types of glass for more than 25 years. We are there for you when it comes to:
  • Double glazing, HR++ glass, triple glazing
  • Figure and monument glass
  • Laminated/tempered safety glass
  • Glass doors and facades
  • Shower walls and doors
  • Mirrors and mirror walls
  • Glass kitchen back wall
  • Stained glass and more
Questions? Contact us:
Or request a quote without obligation:
Request quote
Check out our brother Ambra Frames for plastic and aluminum frames, doors and sliding doors, window decoration and insect screens.
Visit website