Monument glass and monumental glazing

Bij een jaren 30-huis of ouder horen natuurlijk stijlvolle ramen. Met monumentenglas behoud je de klassieke uitstraling van toen, maar met de isolatiewaarde van nu. Ook kun je glas in lood in dubbelglas laten plaatsen: met twee glasplaten verbeter je de isolatiewaarde van dit type monumentale beglazing. Bij oudere huizen zie je vaak facetgeslepen glas in de binnendeuren. Of gebogen glas, dat net als art deco hip was in de jaren 20.

Monumentenglas

Monumenten met dubbelglas zonder verlies van de klassieke uitstraling? Dat kan met monumentenglas, een speciale vorm van dubbelglas. Dit glas is dunner dan gewoon dubbelglas, waardoor het niet nodig is om de kozijnen aan te passen. Ook zitten in het glas de zogenaamde trekstrepen en luchtbellen. Deze geven monumentenglas een authentieke uitstraling, zonder dat dit ten koste gaat van isolatie. Monumentenglas is ook leverbaar als gebogen glas en HR-glas. En hoewel subsidie voor het plaatsen van monumentenglas niet heel hoog is, verdien je de kosten snel terug met een lagere energierekening.

Lees meer over dubbelglas, triple glas en HR-glas

Glas in lood repareren we en plaatsen we desgewenst tussen dubbelglas
Glas in lood repareren we en plaatsen we desgewenst tussen dubbelglas.
Glas in lood bovenlicht tussen dubbel glas
Gebogen glas in authentieke winkelpui.Glas in lood bovenlicht tussen dubbel glas.

Glas in lood

Een glas-in-looddeur als entree van je jaren 30-woning staat stijlvol en authentiek, maar houdt niet veel warmte vast. Met glas in lood dubbelglas zit het glas in lood tussen twee glasplaten in, waardoor het de isolatiewaarde van normaal isolatieglas heeft.

Art deco en art nouveau

Je kunt een origineel glas-in-loodraam laten plaatsen, maar ook een nieuw laten maken, in verschillende stijlen. Bijvoorbeeld het art deco glas in lood uit de jaren 20 en 30, dat zich kenmerkt door strakke en geometrische patronen en vormen. Of art nouveau glas in lood, met veel golvende lijnen. Glas in lood patronen in art deco of art nouveau kun je nog steeds bestellen, ook als dubbelglas.

Lees meer over glas in lood

Facet geslepen glas slijpen we met onze glasslijpmachine (de spiegel op de foto is nog niet geslepen).
Facet geslepen glas slijpen we met onze glasslijpmachine (de spiegel op de foto is nog niet geslepen).
Gebogen glas in authentieke winkelpui
Gebogen glas in authentieke winkelpui.

Facetgeslepen glas

Behalve glas in lood kom je in oudere huizen ook vaak facetgeslepen glas tegen: geslepen glas met een aflopende rand. Bij ons kun je facetgeslepen glas op maat laten maken, zodat je authentieke uitstraling van bijvoorbeeld een voordeur of binnendeur behoudt. Maak vrijblijvend een afspraak en we vertellen je graag meer over de mogelijkheden van geslepen glas voor deuren.

Gebogen glas

Gebogen glas zie je vooral in erkers van oude huizen. En bij de Amsterdamse School, een bouwstijl uit de jaren 20. Wil je gebogen glas vervangen of laten plaatsen? Kunnen we voor je regelen. Ook op maat. Zo behoud je de authentieke en oorspronkelijke stijl van het gebouw.

Meer weten?

We helpen je graag om een klassieke uitstraling te combineren met een eigentijdse isolatiewaarde. Neem contact op, dan bespreken we de mogelijkheden. Geheel vrijblijvend natuurlijk

Klassieke tussendeuren met glas in lood op maat.
Klassieke tussendeuren met glas in lood op maat.
Multiglas has been a professional installer of all types of glass for more than 25 years. We are there for you when it comes to:
  • Double glazing, HR++ glass, triple glazing
  • Figure and monument glass
  • Laminated/tempered safety glass
  • Glass doors and facades
  • Shower walls and doors
  • Mirrors and mirror walls
  • Glass kitchen back wall
  • Stained glass and more
Questions? Contact us:
Or request a quote without obligation:
Request quote
Check out our brother Ambra Frames for plastic and aluminum frames, doors and sliding doors, window decoration and insect screens.
Visit website