Glass dealer and glazier Leiden: custom glass

Multiglas is een bekende glashandel in Leiden. We zijn gespecialiseerd in het maken en plaatsen van zowel standaard beglazing als glas op maat voor bedrijven, aannemers en particulieren. Of het nu gaat om het vervangen van glas in lood, een ruitje in de deur, een glazen tafelblad of monumentenglas: onze glaszetter in Leiden geeft altijd een op maat gesneden advies. Letterlijk en figuurlijk.

Glashandel Leiden

Onze werkplaats staat in Sassenheim, maar ook daarbuiten is Multiglas een bekende glashandel. Geen straatje in Leiden en de Duin- en Bollenstreek is dan ook onbekend voor onze glaszetters. Met ruim 25 jaar ervaring, goede service en vakkundige werkwijze is Multiglas een vertrouwd adres voor zowel particuliere als zakelijke klanten en aannemers.

Glaszetter Leiden

Als glaszetter in Leiden plaatsen en installeren we alle soorten glas: figuurglas, veiligheidsglas, matglas en dubbelglas. Leiden kenmerkt zich natuurlijk door de prachtige monumentale panden. Naast glas in lood (op maat) leveren en plaatsen we daarvoor speciaal monumentenglas. Dit is dubbelglas met ‘imperfecties’, zoals trekstrepen en luchtbellen. Zo heb je een moderne isolatie en authentieke uitstraling ineen. En omdat het glas extra dun is, hoeven de originele kozijnen vaak niet aangepast te worden.

Glas Leiden

Multiglas levert en plaatst veel soorten glas in Leiden en daarbuiten. Denk aan dubbelglas (HR++), triple isolatieglas (HR+++), glas in lood, monumentenglas, mat-, figuur- en gehard glas. We maken ook facetgeslepen glas, met zo’n mooie schuin aflopende rand, bijvoorbeeld voor in een deur of spiegel. Spiegels maken we trouwens ook. Op maat en in welke vorm, afmeting en afwerking je maar wil.

Lees meer over de verschillende soorten glas

Glaszetter Leiden: gezandstraald dubbelglas met huisnummer.
Gezandstraald dubbelglas met huisnummer.
Glas in lood Leiden: originele glas in lood, nu tussen dubbelglas.
Originele glas in lood, nu tussen dubbelglas.

Glas in lood Leiden

In een jaren 30-woning, kerk of herenhuis hoort natuurlijk glas in lood. Leiden is rijk aan zulke prachtige oude panden, en om daarvan de authentieke en originele uitstraling te behouden is het soms nodig om het glas in lood te vervangen. Als het bijvoorbeeld breekt, of als je de isolatie wilt verbeteren. Daarom leveren we glas in lood op maat, als traditioneel enkelglas, maar ook in dubbelglas. Het glas in lood is dan aan beide kanten voorzien van enkelglas, waardoor je driedubbelglas krijgt. Daarnaast kun je bij ons ook een glas in lood raamhanger laten maken, een uitkomst voor huizen die niet geschikt zijn voor glas in lood.

Lees meer over glas in lood

Glas op maat Leiden

Kozijnen, deuren en tafels hebben allemaal andere maten. Dan is glas op maat een uitkomst. Bij Multiglas kun je een passende glasplaat op maat bestellen, in welke vorm, maat en kleur je maar wil. We snijden en slijpen het glas altijd nauwkeurig, zodat de plaat precies past. Op een koffie- of eettafel, bijvoorbeeld, in een deur, als douchewand, spiegel of glasplaat achter het fornuis.

Lees meer over glas op maat

Glas op maat Leiden: getoogde glaswand van hardglas.
Glas op maat: getoogde glaswand van gehard glas.
Glashandel Leiden: grote dubbel glas ruiten plaatsen we met een kraan.
Grote ruiten plaatsen we met een kraan.

Dubbel glas Leiden

De kosten van dubbelglas (HR++) verdien je op termijn altijd terug. Het brengt de energierekening namelijk flink omlaag. Hoeveel precies? Dat hangt af van de dikte van het dubbelglas. En van je kozijn. Want dubbelglas is er in verschillende diktes: de twee (of drie) glasplaten worden op hun plaats gehouden door een aluminium afstandshouder. Hoe breder die is, des te beter het glas isoleert. Omdat niet ieder kozijn evenveel ruimte heeft, passen we de dikte van het dubbelglas altijd aan het kozijn aan. Ook goed om te weten: ons dubbelglas heeft altijd 10 jaar garantie en een levensduur van zo’n 20 jaar of langer.

Op zoek naar een glashandel in Leiden?

We leveren nog veel meer soorten glas dan we hierboven noemen. Daarom kun je het beste even de tijd nemen om de verschillende soorten glas te bekijken en de mogelijkheden met ons bespreken. Bel of mail voor een vrijblijvend advies op maat.

Multiglas has been a professional installer of all types of glass for more than 25 years. We are there for you when it comes to:
  • Double glazing, HR++ glass, triple glazing
  • Figure and monument glass
  • Laminated/tempered safety glass
  • Glass doors and facades
  • Shower walls and doors
  • Mirrors and mirror walls
  • Glass kitchen back wall
  • Stained glass and more
Questions? Contact us:
Or request a quote without obligation:
Request quote
Check out our brother Ambra Frames for plastic and aluminum frames, doors and sliding doors, window decoration and insect screens.
Visit website